Divendres 22 de març va tenir lloc el tercer tast
gastronòmic que organitzen a Marratxí
L’Obra Cultural Balear i el portal web anardetapes.cat .
Unes 22 persones ens reunírem a la cooperativa
de productors i consumidors Coanegra , per conèixer de més a prop les galletes
de Ca’n Gori de Muro i els formatges
Burguera de Campos. Les galletes només les vàrem poder tastar ja que
malauradament en Sebastià, el productor , no va poder assistir per una
indisposició de darrera hora.
En Jaume Burguera ens presentà un complet
audiovisual on explicava pas per pas el procés de producció del formatge Burguera,
des de la sembra del farratge de les vaques, el procés de munyida, totalment
automatitzat amb maquinària molt moderna i l’elaboració dels tres diferents
tipus de formatge que tenen, així com del brossat i de la llet formatjada . La
presentació generà moltes preguntes
entre els assistents i un interessant debat sobre les dures condicions que
sofreixen els ramaders mallorquins per poder competir en el mercat amb productes venguts de fora i
comercialitzats a molt més baix preu.
Finalment poguérem tastar els productes que
molt probablement d’aquí a poc temps es comercialitzaran a Marratxí.
Els assistents quedaren convidats al proper
tast de cervesa Galatzó que farem dia 19 d’abril al local de l’associació de
veïnats de Son Macià-Nova Cabana.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada