OBRA CULTURAL BALEAR. DELEGACIÓ DE MARRATXÍ
ocbmarratxi@gmail.com

dilluns, 25 de març del 2013

Tast gastronòmic de març



Divendres 22 de març va tenir lloc el tercer tast gastronòmic que organitzen a  Marratxí L’Obra Cultural Balear i el portal web anardetapes.cat .
Unes 22 persones ens reunírem a la cooperativa de productors i consumidors Coanegra , per conèixer de més a prop les galletes de  Ca’n Gori de Muro i els formatges Burguera de Campos. Les galletes només les vàrem poder tastar ja que malauradament en Sebastià, el productor , no va poder assistir per una indisposició de darrera hora.
En Jaume Burguera ens presentà un complet audiovisual on explicava pas per pas el procés de producció del formatge Burguera, des de la sembra del farratge de les vaques, el procés de munyida, totalment automatitzat amb maquinària molt moderna i l’elaboració dels tres diferents tipus de formatge que tenen, així com del brossat i de la llet formatjada . La presentació  generà moltes preguntes entre els assistents i un interessant debat sobre les dures condicions que sofreixen els ramaders mallorquins per poder competir en el mercat  amb productes venguts de fora i comercialitzats a molt més baix preu.  
Finalment poguérem tastar els productes que molt probablement d’aquí a poc temps es comercialitzaran a Marratxí.
Els assistents quedaren convidats al proper tast de cervesa Galatzó que farem dia 19 d’abril al local de l’associació de veïnats de Son Macià-Nova Cabana.